Op de International Motorcycle Exhibition (EICMA) in Milaan werd er voor het eerst kennis gemaakt met de tweewielafdeling van Caterham: Caterham Bikes.

Drie prototypes – de Brutus 750, Classic E-Bike en de Carbon E-Bike – zullen in 2014 in productietrim op de markt komen. Het trio is onderdeel van Caterhams strategie om te groeien door middel van slimme partnerships.

De oprichting van Caterham Bikes is een natuurlijke verlenging van de groeiende Caterham Group sinds de koop van het historische merk ‘Caterham Cars’ in april 2011. De tweewielafdeling voegt zich bij het Caterham F1 Team, Caterham Racing (GP2), Caterham Technology & Innovation, Caterham Composites, en hun laatste tak, Caterham Moto Racing Team.

De Brutus 750 wordt getypeerd als de ‘SUV onder de motorfietsen’. Het stalen ros – met automatische transmissie – kan dienst doen als street bike, off-roader en zelfs als sneeuwmobiel na een ombouw in minder dan vier uur.

De elektrische Classic E-Bike heeft een retro styling geïnspireerd door de hoogtijdagen van de Britse motorsport. De fiets heeft een range van 40 tot 80 km en kan zonder rijbewijs in de EU worden gereden.

De Carbon E-Bike is een premium elektrische fiets geïnspireerd door F1 technologie. Een limited edition met exclusieve F1 materialen wordt overwogen.

De productie van de (motor)fietsen zal al in het voorjaar van 2014 van start gaan met de Brutus 750, gevolgd door de twee elektrische fietsen later in het jaar. Levering zal eerst plaatsvinden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. De grootste mogelijkheid tot groei ziet Caterham Bikes in Azië.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer van dat fake motorblokje op de classic. Dat maakt het hele ding eigenlijk belachelijk. Caterham ziet de E-bike duidelijk als een stuk speelgoed.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.