Nieuwe Carvers
Het verloren gewaande automerk dat verantwoordelijk is voor een van de meest spectaculaire driewielers keert terug op de markt. Is dat reden tot blijdschap?

De Carver One stond garant voor de nodige spektakel. Hangend de bochten door. Een motorfietsachtige sensatie, met een auto op drie wielen. Dat is bepaald het tegenovergestelde van een Reliant Robin. Helaas is het merk failliet gegaan, onder andere vanwege tegenslag in de levering van de Daithatsu-motoren.

De kanteltechnologie is in licentie verkocht aan verschillende bedrijven. Onder andere aan Pal-V, bekend van de vliegende auto die snel werkelijkheid moet worden. Maar intussen is de ontwikkeling van de kanteltechnologie doorgegaan. Een nieuwe Carver is ontwikkeld. Het ding dat het midden houdt tussen auto en motor, komt er in samenwerking met Accell. Dat is het bedrijf dat achter fietsmerken als Batavus en Sparta zit.

De nieuwe Carver One is bedoeld om het gat op te vullen tussen auto en elektrische fiets. De Carver wordt geplaatst in de scooterklasse, hoewel het er in de verste verte niet uitziet als een scooter. Wel is het vermogen van een dienovereenkomstige bescheidenheid. De auto – om het toch maar even zo te noemen – heeft twee elektromotoren die elk goed zijn voor 2 kW (2,7 pk). Een sprinttijd van nul naar honderd is er niet, want de Carver gaat niet sneller dan 45 km/u. Hoewel in Aziatische landen vanwege andere regelgeving een topsnelheid van 60 km/u mogelijk is.

Het accupakket heeft een capaciteit van 5,3 kWh, waarmee een rijbereik van 90 kilometer volgens de WLTP-meetmethode mogelijk is. Opladen gaat in 6,5 uur via een regulier stopcontact.

Het is de vraag wat we van de nieuwe Carver moeten denken. Is dit een slap aftreksel? Zo spectaculair als de oude wordt het in ieder geval niet meer niet meer. Maar allicht wordt dit een leuk speeltje dat concurreert met de Renault Twizy. En ook puik dienst kan doen als rijdend reclamevoertuig, of ingezet kan worden voor bezorgwerk. Het is natuurlijk ook gunstig dat er voor dit voertuig in de brommercategorie geen parkeerkosten hoeven te worden betaald. (via: autorai.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk alternatief voor mijn fiets 🙂 .. Maar heeft hij 1 of 2 zitplaatsen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.