Een groep EV-enthousiastelingen uit het Noord-Brabantse Boekel doet dit jaar per elektrische auto mee aan de carnavalsparade van het dorp. En wel met een omgebouwde Ford waarbij een elektromotor tussen de voorwielen hangt, die zijn stroom op een ietwat omslachtige manier verkrijgt.

De heren hebben van hun voertuig eigenlijk een rijdend protest gemaakt. De Ford, uitgerust met stickers dat hij CO2-neutraal is, krijgt zijn stroom namelijk van een forse dieselaggregaat op een aanhanger. Een range-extender op de meest omslachtige manier denkbaar. Deze constructie werd gemaakt om aan te tonen dat er in Boekel nog te weinig oplaadpunten zijn.

De makers tegenover Groen7.nl:

Ons motto is dat er nog niet genoeg laadpalen bij ons in het dorp zijn, zodat we nog met een aggregaat moeten rondrijden.

Het zal ongetwijfeld veel bekijks trekken tijdens carneval. Of de gemeente hierop besluit om daadwerkelijk meer oplaadpunten te plaatsen is nog even afwachten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuke ludieke actie! Ben benieuwd wat er uit gaat komen.

Geniaal, maar een normale elektrische auto doet dit ook. De auto zelf is wel CO2 neutraal maar de stroom komt veelal van de energie centrale.

@ruudw: Het fijne is dat de productie van de elektriciteit naar buiten de stad is verplaatst. Dus in die zin heeft het een voordeel, qua fijnstof in de stad.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.