Nissan Leaf Nismo concept
Elektrische auto’s zijn er wel, maar winstgevend zijn ze niet. De alliantie van Renault, Mitsubishi en Nissan ziet daar verandering in komen.

Dat komt vooral door de ervaring die Renault, Nissan en Mitsubishi al hebben met elektrische auto’s. Alledrie de merken zijn bepaald geen nieuwkomers. Uiteraard zorgt de alliantie tussen de drie merken voor de nodige voordelen, ontwikkelingskosten worden gedeeld en een groot aantal auto’s kan op de markt worden gebracht. Onder de naam Alliance 2022 is de toekomst van de merken beschreven. Er kunnen twaalf volledig elektrische auto’s worden verwacht.

Dat is gunstig, maar beter nog is dat er geld verdiend gaat worden: “We zijn waarschijnlijk de meest vergevorderde automaker op het vlak van kosten van elektrische auto’s en we hebben al in 2017 aangekondigd dat we waarschijnlijk de enige autofabrikant zijn die geld gaat verdienen met de verkoop van elektrische auto’s”, aldus Carlos Ghosn in vrij grote bewoordingen.

De stijgende kosten van de ruwe materialen die nodig zijn voor de accuproductie kunnen worden tenietgedaan door efficiƫntere productie en betere kennis. Ook komt er allicht een alternatief voor de schaarse materialen die nu nog nodig zijn. Optimisme alom.

Renault haalde in 2017 een winstcijfer van 3,85 miljard euro. (Via: cnbc.com)

Beeld: Nissan Leaf Nismo concept


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.