Actrice en Opel Ampera-rijdster Carice van Houten heeft samen met Opel een route van ruim 500 kilometer door Nederland samengesteld langs haar favoriete groene hot spots.

Sinds begin dit jaar rijdt Carice van Houten in de elektrische Opel Ampera, die een totale actieradius van 500 kilometer heeft. ‘Nu ik voor het eerst een eigen auto heb vind ik het heerlijk om de vrijheid te ervaren. Ik kan gaan en staan waar ik wil, maar wel op de manier die bij mij past en waar ik voor sta: duurzaam en milieubewust’. Nu de zomer eindelijk doorbreekt kunnen Nederlanders genieten van Carice haar meest geliefde plekken in het land.

Actrice en Opel Ampera-rijdster Carice van Houten

De auto van Carice, de Opel Ampera, is volgens het Duitse merk de eerste elektrische auto met het gebruikscomfort van een conventionele auto. Het batterijpakket aan boord biedt na een kleine vier uur opladen een elektrisch rijbereik tot 80 kilometer. Hetgeen voor meer dan 90% van de dagelijkse ritten van Nederlanders meer dan genoeg is. Wanneer deze limiet bereikt wordt, rijdt de Ampera elektrisch verder. De elektromotor wordt vanaf dat moment gevoed door een kleine benzinemotor met een generator. Dankzij deze ritverlenger (range extender) wordt de actieradius naadloos verlengd tot ruim 500 kilometer.

De duurzame mobiliteitsspecialisten van The New Motion, waar Opel mee samenwerkt, zal op de Groene Route van Carice een aantal laadpunten realiseren. Waarschijnlijk gaat het om oplaadpunten van het type lolo. Een compacte ‘oplader’ waarvan het design gepersonaliseerd kan worden.

Klik hier voor de Groene Route van Carice.

Actrice en Opel Ampera-rijdster Carice van Houten


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het werkt wel, zo’n BN’er die je kan gebruiken.

PS: zou er ook een rode route zijn? 😉

Ik zou zweren dat ik vanmiddag deze auto in Vlissingen heb gezien. Aan het kenteken te zien (Is een tik) was het ook zo 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.