Het goedje is sterk en licht, maar helaas ook bewerkelijk en daardoor prijzig. Wetenschappers menen echter dat het allemaal een stuk goedkoper kan.

Carbon wordt momenteel voornamelijk gebruikt in duurdere sportwagens, met als uitzondering bijvoorbeeld de BMW i3. Medewerkers van de Oak Ridge National Laboratory menen echter dat zij een procedé hebben ontwikkeld waarmee koolstofvezel componenten 50% goedkoper kunnen worden gemaakt. Daarbij zou maar liefst 60% minder energie worden gebruik vergeleken met de huidige werkwijze.

Het procedé zal worden gepromoot door drievoudig Tour de France-winnaar Greg Lemond. Hij houdt zich al een poosje bezig met carbon fiber, omdat een lichtere en sterkere fiets voordelen oplevert ten opzichte van de concurrentie. Overigens kan het volgens de wetenschappers niet alleen goedkoper en energiezuiniger. Hun productieproces zou namelijk veel meer toepassingen voor carbon opleveren dan momenteel het geval is.

Waarschijnlijk brand je net als wij van nieuwsgierigheid aangezien de wetenschappers menen het Ei van Columbus te hebben gevonden. Helaas is momenteel nog niet bekend wat precies hun geheim is. (bron: Gas2.org)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.