Peugeot 208 van Car2Use
Bedoeld voor een behoorlijk afgebakende Amsterdamse groep.

De nieuwe autodeeldienst Car2Use – dat is weer eens wat anders dan Car2go – is opgezet door Amsterdam Science Park en leasebedrijf Athlon. De dienst is van start gegaan op het Science Park in Amsterdam Oost. Door het inzetten van deelauto’s kunnen de medewerkers van de verschillende bedrijven die op het Science Park zijn gevestigd eenvoudig op klantenbezoek gaan, of naar andere zakelijke afspraken rijden.

Het past in de duurzaamheidsgedachte dat de medewerkers vooral van het openbaar vervoer of de fiets gebruikmaken. De aanwezigheid van een auto voor incidenteel gebruik is een uitzondering geworden, in plaats daarvan is het inzetten van een deelauto een goede oplossing. Voor de werkgever is het bovendien goedkoper om een deelauto te betalen dan om zakelijke kilometers in een privéauto te moeten vergoeden. Er wordt gewerkt met flexibele tarieven. Per kilometer wordt er altijd € 0,13 betaald. Overdag ligt het uurtarief op € 5, in de avond en nacht is dat € 10. Eén hele weekenddag kost € 30.

De dienst is bedoeld voor zakelijk gebruik. Een bijbehorende app wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de auto, bovendien wordt de auto vooraf voor een bepaalde tijd gereserveerd en wordt de plaats van bestemming ingevoerd. Geen onbekommerde vrijheid, maar efficiënte inzet van de beschikbare mobiliteit.

Afbeelding: een Peugeot 208 van Car2Use komt het beeld binnenrollen. Screenshot uit een video over Car2Use op Youtube


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.