Achmea Car2Use
Maar heette zoiets voorheen niet gewoon een poolauto?

Toch niet helemaal. Car2Use is een dienst van leasebedrijf Athlon en is opgezet om zakelijke gebruikers het broodnodige vervoer te bieden. Niet iedereen krijgt deze dagen zomaar een leaseauto, in plaats daarvan is er vaak zoiets als mobiliteitsbudget. Daarmee is iedereen vrij op een zelfgekozen wijze naar het werk te komen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, eigen auto, fiets of brommer. Maar wat te doen als er incidenteel een klant moet worden bezocht, of andere goede redenen zijn om naar een adres buiten het eigen kantooradres te gaan?

Dan is er een deelauto. Car2Use is een dienst die is opgezet voor zakelijk gebruik. Een van de bedrijven die er gebruik van maakt is Achmea, dat begin 2017 hiermee van start ging. Sindsdien hebben er 245 gebruikers van de dienst gebruik gemaakt, gezamenlijk zijn ze goed voor bijna 1.500 ritten en meer dan 380.000 km. In totaal zijn er tien auto’s beschikbaar bij de Achmea-kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Tilburg en Leeuwarden.

Het grote voordeel voor bedrijven die gebruik maken van Car2Use is dat er een app is, die onder andere inzicht geeft in de beschikbaarheid van auto’s en de ritten registreert. Dat betekent dat kilometerdeclaraties en ander spreekwoordelijk papierwerk tot het verleden behoort.

Foto: van links naar rechts Harm Schreven (Procurement manager Achmea), Teun Nijkamp (Accountmanager large accounts), Niels van den Hoogen (commercieel directeur Athlon), Egmond Borgdorff (directeur HR-beleid en arbeidsmarkt Achmea)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.