car2go-ritten van en naar Schiphol zijn een succes
Op Schiphol is de vakantiedrukte goed te merken.

Autodeeldienst car2go (sinds kort SHARE NOW) ziet het aantal ritten van en naar de luchthaven stijgen. In juni en juli werd er maandelijks ruim 1400 keer een elektrische deelauto gebruikt om van of naar de luchthaven te reizen. Sinds de opening van de hub vorig jaar zijn er zelfs al ruim 10.000 ritten gemaakt.

We zien deze zomermaanden een duidelijke toename in het gebruik van onze deelauto’s. Achterin de car2go’s past makkelijk een koffer, dus ze zijn in trek bij reizigers tussen Amsterdam en Schiphol. Buitenlandse toeristen weten ons ook te vinden. – Locatiemanager Robert Bosman

Members kunnen sinds september 2018 vanuit Amsterdam een car2go pakken naar de luchthaven en parkeren op speciale parkeerplekken met laadpalen in de WTC-garage. Vanaf hier kunnen zij ook in een deelauto naar de hoofdstad rijden.

Er zijn momenteel circa 78.000 Nederlandse members van car2go. Zij maken gemiddeld 1600 ritten per dag in het Amsterdamse werkgebied. In 2019 zijn er al ruim 2,7 miljoen emissievrije kilometers gereden. Sinds de start van de service in 2011 zijn dat er zelfs bijna 25 miljoen.

Sinds februari van dit jaar is car2go met DriveNow samengevoegd tot het nieuwe mobiliteitsbedrijf SHARE NOW. Dankzij deze fusie is SHARE NOW de grootste aanbieder van elektrisch free-floating autodelen ter wereld. Het bedrijf is in vier Europese steden actief met een 100 procent elektrische vloot en in veertien steden met een gedeeltelijk elektrische vloot. Er wordt gewerkt aan een app waarin beide diensten volledig geïntegreerd zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.