car2go krijgt met ingang van vandaag 18 nieuwe ‘dedicated’ laadpunten in drie Amsterdamse Q-Park accommodaties. En in april lanceerde car2go een gratis app die het vinden van beschikbare voertuigen nog makkelijker maakt. Deze is er nu ook in het Nederlands. De EcoScore, die de rijstijl van de bestuurder analyseert om zo het energieverbruik nog verder omlaag te brengen, staat op het punt van lancering.

Alleen voor car2go’s
De nieuwe car2go-laadpunten in de Q-Park accommodaties Mahler, Bijenkorf en De Kolk zijn vanaf nu uitsluitend beschikbaar voor car2go’s. De weg naar deze laadpunten wordt vanaf de ingang van de parkeergarages duidelijk aangegeven. Het tarief voor het parkeren en laden op deze plakken is inbegrepen in de huurprijs van €0,29 per rijminuut en €0,09 per ‘stop-over’-minuut.
Met de nieuwe laadpunten, genaamd “Loloo’s”, wordt het voor car2go-gebruikers nog makkelijker om drukbezochte plaatsen in de stad (Centrum en Zuid) te bereiken. Een bijkomend voordeel is dat de bestaande laadinfrastructuur in de stad hierdoor wordt ontlast.

Alleen ingeplugd parkeren
Met deze punten breiden Q-park en car2go de mogelijkheden voor opladen buiten de openbare ruimte verder uit. Dit past ook goed in de ambitie van de gemeente Amsterdam, die de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto’s op bedrijventerreinen en in parkeergarages subsidieert. Parkeren bij openbare laadpunten in Amsterdam is alleen toegestaan als het voertuig aan de laadpaal wordt gekoppeld. Dit geldt zowel voor car2go´s als voor andere elektrisch aangedreven voertuigen.

5.000 keer per week
car2go lanceerde afgelopen november met veel succes zijn eerste Europese autodeel-netwerk waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van volledig elektrisch aangedreven smart fortwo-modellen (300 in totaal). Inmiddels zijn er in Amsterdam meer dan 7.000 geregistreerde gebruikers. De car2go´s worden in de hoofdstad zo´n 5.000 maal per week gehuurd en de tendens is sterk stijgend.

Robert Henrich, CEO van car2go: “Met onze volledig elektrische vloot, hebben we één van de grootste markten voor het delen van elektrische voertuigen in Europese gelanceerd. Daarmee bieden we duizenden mensen de mogelijkheid om elektrische auto’s te rijden. Het doet ons groot plezier te zien hoe eenvoudig en met hoeveel enthousiasme de gebruikers elektrische mobiliteit in hun dagelijkse leven integreren.”

car2go app nu ook in het Nederlands
De feedback van klanten in Amsterdam heeft sterk bijgedragen aan de verdere verbetering van car2go. Bovendien zijn er nieuwe technologische features geïntroduceerd waaronder de officiële car2go-app. Deze app voor iPhone, iPad en iPod touch is er nu ook in het Nederlands. Hij maakt het nog makkelijker de dichtstbijzijnde car2go te vinden én te boeken. De car2go-app is gratis te downloaden in de app-store. Later deze maand volgt de versie voor Android-toestellen.

De EcoScore –
Later deze zomer introduceert car2go de EcoScore. De car2go’s in Amsterdam geven hun bestuurders daarmee inzicht in het eigen rijgedrag. Op basis van variabelen als acceleratie, de gelijkmatigheid van rijden en uitrollen berekent de car2go een zogenaamde EcoScore. Deze wordt gevisualiseerd op het centrale display door middel van groeiende of krimpende bomen. Hoe hoger de bomen, des te hoger de EcoScore.

Dat komt er zo uit te zien:

In eerste instantie heeft de EcoScore vooral een informerende functie. Hij laat zien hoe de rijstijl het energieverbruik beïnvloedt. De EcoScore zou in de toekomst gebruikt kunnen worden om een milieuvriendelijke rijstijl te belonen.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.