Madrileense Car2go van de zijkant
De kleine elektrische deelauto achterlaten kan binnenkort ook op Schiphol.

Met een Car2go-deelauto valt binnen Amsterdam overal te komen. Daarbuiten wordt het al wat lastiger. De actieradius van de elektrische Smarts is niet enorm en de huur buiten Amsterdam beëindigen is niet mogelijk. Moeten er kilometers worden gemaakt, dan is het sowieso verstandiger om in een deel-Ioniq te stappen. De huur is lager, het rijbereik hoger.

Maar Car2go doet een goede zet voor de fervente vliegtuigreiziger. Het wordt binnenkort mogelijk om naar Schiphol te rijden en de huur daar ook te beëindigen. Hiervoor worden speciale parkeerplaatsen ingericht, vlakbij de terminal. Gunstig voor iedereen die weinig behoefte heeft om een taxi te pakken en evenmin zin heeft in gedoe met koffers in het openbaar vervoer. Het meest wezenlijke nadeel is de luchthaventoeslag die wordt gerekend, de bijkomende kosten zijn € 8,90.

Ondertussen lijkt de luchthaven autoverkeer zoveel mogelijk tegen de willen gaan. Of beter gezegd, het maakt overduidelijk deel uit van het verdienmodel van Schiphol. Ook als er niet wordt geparkeerd, gaat het wegbrengen van mensen geld kosten. Misschien is het een idee om wat vaker de fiets te pakken naar het vliegtuig, wanneer de bagage dat tenminste toelaat.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.