Car2go in Parijs
Deelmobiliteit in de Franse hoofdstad. Waar het op sommige plekken notoir lastig is om te parkeren, dan wel de auto schadevrij te houden.

Deze mobiliteitsvorm is meer dan welkom, na het verscheiden van Autolib is er een leegte ontstaan. De Bluecar deelauto’s van onbehandeld aluminium zijn stilletjes uit het straatbeeld verdwenen. Nu is het dus de beurt aan Car2go, dat ook in Parijs volledig elektrische Smarts inzet. Iets dat niet zo evident is als het lijkt. Want hoewel er in Amsterdam gebruik wordt gemaakt van elektrische Smarts, hebben de gedeelde Smarts in veel andere steden ouderwetse benzine als brandstof. Dat is wat onhandig. In plaats van parkeren en opladen moet er eens in de zoveel tijd een tankstation worden opgezocht.

Volgend jaar gaat Car2go van start in Parijs. Er wordt begonnen met 400 elektrische Smarts, daaraan moeten in de loop van 2019 nog eens enkele honderden auto’s worden toegevoegd. Uiteraard is Car2go er zelf van overtuigd een bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit en de vermindering van de fileproblematiek. De nood aan parkeerplaatsen vermindert eveneens.

Pas geleden werd nog gemeld dat het werkgebied in Nederland is uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om vanaf Amsterdam of Amstelveen naar Schiphol te rijden en daar de rit te eindigen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.