Car2go
Daarmee kan het gebruik van een Car2go zowel duurder als goedkoper worden.

Het vormt voor iedere Amsterdammer een bekende verschijning, de welbekende witte Smarts met blauwe logo’s van Car2go. Concurrentie of niet, maar de positie van Car2go blijft sterk.

Om de beschikbaarheid van auto’s te verbeteren worden de minuuttarieven aangepast. Dit moet leiden tot een hoger aanbod van Car2go’s in het centrum. Het minuuttarief bij huren in het centrum verhoogd tot € 0,36. Wordt er gehuurd in omliggende wijken met een lage vraag naar Car2go’s, dan is het het minuuttarief € 0,26. Bij een normale vraag bedraagt het tarief € 0,31, hetzelfde als nu. Door te kijken naar de vraag en het tijdstip en de prijzen hierop aan te passen, wordt de spreiding van de auto’s verbeterd.

Uiteraard maakt de app duidelijk welk tarief wordt gehanteerd. De strategisch rijdende gebruiker weet dus te profiteren van lagere kosten, voor alle andere mensen zal het nieuwe beleid weinig verschil maken. Er rijden in Amsterdam 350 volledig elektrische Smart Fortwo’s van Car2go. Sindskort kunnen de auto’s ook op Schiphol worden achtergelaten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.