Car2go op Schiphol
Met de elektrische Smart vanuit Amsterdam naar de nationale luchthaven? Het kan vanaf nu.

Deelautodiensten kunnen rekenen op de nodige populariteit en vormen een prima aanvulling op het openbaar vervoer. Hoewel de deelauto voor sommigen eenvoudigweg een vervanger is voor de vertrouwde bus of tram. Het is daarmee niet direct het vervoersmiddel dat de verkeersdruk in de stad vermindert en volgens sommigen lijkt ook de milieuwinst te kunnen worden betwist, maar dat is een discussie voor een ander moment.

Want nu gaat het over Car2go dat zijn werkgebied heeft uitgebreid naar Schiphol, we berichtten er HIER al eerder over. Vanaf nu is het daadwerkelijk mogelijk om een deel-Smart achter te laten op het vliegveld. Dat is vooral handig voor reizigers die vertrekken of aankomen op incourante tijdstippen. Of weinig zin erin hebben om meermaals te moeten overstappen, met net iets te grote koffers. Hoewel, wie vliegt er eigenlijk nog met meer dan handbagage?

Voor de auto’s van Car2go zijn zestien parkeerplaatsen ingericht in parkeergarage World Trade Center op Schiphol. Dankzij kentekenherkenning opent de slagboom automatisch en hoeft alleen de juiste parkeergarage te worden gevonden. Helaas zijn er niet meer dan zes laadpunten beschikbaar. Per rit wordt een toeslag van € 8,90 per rit geheven.

Er rijden in Amsterdam 350 deelauto’s van Car2go rond. Allemaal fortwo’s van de vorige generatie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.