Het autodeelsysteem car2go heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. In 2,5 jaar tijd zijn de car2go’s al meer dan een miljoen keer gehuurd. Dat betekent dat car2go wereldwijd duizend keer per dag wordt gebruikt.

Volgens Mercedes-Benz zijn er nu al meer dan 50.000 geregistreerde car2go-klanten. Het car2go systeem beleefde in maart 2009 zijn première in het Duitse Ulm. Hier maken inmiddels 21.000 geregistreerde klanten gebruik van 300 smart fortwo ‘car2go-edition’-modellen. In 2010 en 2011 breidde car2go verder uit naar het Amerikaanse Austin, Hamburg (Duitsland) en Vancouver (Canada). In deze steden hebben de car2go-gebruikers in totaal al meer dan tien miljoen kilometer afgelegd. De gemiddelde afstand per rit bedraagt 5 tot 10 kilometer.

Ook in Amsterdam mag car2go zich in een warme belangstelling verheugen. Binnen drie weken hadden zich al meer dan 1.000 geïnteresseerden geregistreerd via car2go.com. In Amsterdam worden in totaal 300 volledig elektrische aangedreven car2go’s ingezet. Ook in San Diego worden vanaf deze maand 300 elektrisch aangedreven car2go’s ingezet. De Californische stad heeft daarmee de primeur van de eerste vloot van volledig elektrisch aangedreven auto’s in Noord Amerika.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

kleine e-auto’s die je overal kunt oppikken en achterlaten, en bovendien niet onderhevig zijn aan de parkeertariefterreur in Amsterdam, ik zie niet waarom dit geen succes gaat worden in NL. Oftewel, slimme zet van Daimler: een eigen markt creëren voor de elektrische smart (car2go ís van Daimler).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.