Share Now
Het bekende car2go en DriveNow gaan vanaf vandaag verder onder een nieuwe naam: SHARE NOW. Door de twee diensten samen te voegen, wordt SHARE NOW ’s werelds grootste aanbieder van free-floating autodelen.

Vanaf nu zijn er in 30 steden in Europa en Noord-Amerika meer dan 20.000 auto’s van de merken BMW, Mercedes-Benz, smart en MINI beschikbaar. Vier miljoen gebruikers zijn al geregistreerd bij de service. Olivier Reppert, voormalig Managing Director van car2go, zal het gezamenlijke autodeelbedrijf gaan leiden.

SHARE NOW is een van de vijf mobiliteitsdiensten binnen de nieuwe joint venture van BMW Group en Daimler AG, de andere onderdelen zijn REACH NOW (voor diverse mobiele services), CHARGE NOW (opladen), FREE NOW (taxi’s) en PARK NOW (parkeren).

SHARE NOW heeft een duidelijke visie: duurzame mobiliteit creëren voor en samen met steden – waarbij er aanzienlijk minder verkeer en uitstoot is. Eén deelauto vervangt al tot acht privéauto’s“, zegt Olivier Reppert. “Autodelen verbetert de levenskwaliteit in steden, omdat we een kostenefficiënt en flexibel alternatief bieden voor autobezit. En we staan nog maar aan het begin. Met de gezamenlijke expertise en middelen van twee sterke autodeeldiensten zal SHARE NOW in de toekomst blijven groeien en nog meer mensen in steden overtuigen om te kiezen voor onze flexibele mobiliteitsservice“, aldus Reppert.

Een belangrijk onderdeel van de toekomststrategie is elektrische mobiliteit. Met vier volledig elektrische vloten, waaronder in Amsterdam, en een gedeeltelijk elektrische vloot in 13 andere steden, is SHARE NOW nu al de grootste aanbieder op het gebied van elektrisch free-floating autodelen. Tot nu toe hebben gebruikers al een totale afstand van 120 miljoen kilometer afgelegd met ongeveer 3.200 elektrische auto’s.

De car2go-vloot en -diensten blijven in Amsterdam voorlopig hetzelfde, maar er zijn plannen om de service uit te breiden. Robert Bosman, Locatiemanager van car2go in Amsterdam, vertelt: “Dit is pas het begin van SHARE NOW. We gaan nu goed bekijken welke BMW- en MINI-modellen we de inwoners en bezoekers van Amsterdam als onderdeel van de vloot kunnen bieden.

Tot die tijd kunnen gebruikers van car2go ook de DriveNow-auto’s gebruiken in steden waar deze nu ook worden weergegeven in de car2go-app. Op deze manier worden via DriveNow vijf locaties aan de app toegevoegd. Op lange termijn is het de bedoeling om een volledig geïntegreerde dienst tot stand te brengen in één autodeel-app. De komende maanden zullen de deelauto’s beide merknamen dragen en na deze overgangsperiode wordt voor alle auto’s de nieuwe branding geïntroduceerd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.