We mogen gerust zeggen dat het deelautoprogramma van Daimler een succes is geworden.

Vijf jaar geleden werd in het onderzoekscentrum van Daimler in Ulm het startschot gegeven voor “een revolutie op het gebied van stedelijke mobiliteit”. Met 50 witblauwe smarts fortwo begon op 24 oktober 2008 de pilot van car2go, het eerste autodeelsysteem zonder vaste haal- en brenglocatie.

Zeven landen

In de eerste fase bleef de gebruikersgroep beperkt tot medewerkers van de Daimler-vestiging in Ulm en daarna groeide de carsharingmarkt gestaag. Tegenwoordig is car2go een van de bekendste carsharingondernemingen ter wereld en actief op 23 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen. In november wordt dit aantal uitgebreid naar 25.

car2go viert vandaag zijn vijfde verjaardag en meldt ons twee belangrijke mijlpalen melden: 500.000 klanten maken gebruik van de meer dan 9.000 smarts fortwo. In Amsterdam maken klanten sinds november 2011 gebruik van een vloot van 300 volledig elektrisch aangedreven smarts fortwo van car2go en zijn de witblauwe auto’s niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

In september 2013 overschreed car2go voor het eerst het aantal van 1 miljoen ritten per maand. Met een vervijfvoudiging van het aantal klanten in minder dan anderhalf jaar is de groei duidelijk versneld. Volgens de dienst begint elke 2,5 seconden een rit met een car2go op een van de locaties in Europa en Noord-Amerika.

We zijn benieuwd welke auto’s ze in de toekomst nog zullen inzetten in Amsterdam. Een elektrische Mercedes, wellicht?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.