Car2Go in Amstelveen
De elektrische Smartjes boeken al jaren succes in onze hoofdstad. Car2Go gaat daarom op grotere schaal actief worden in ons land.

Sinds 1 november kun je ook in Amstelveen terecht voor het deelsysteem. In het centrum van de Noord-Hollandse stad zijn diverse Car2Go hubs geplaatst. Zowel bestaande, als nieuwe gebruikers kunnen terecht bij het concept, dat inmiddels in meer dan 30 steden wereldwijd wordt toegepast.

Het autodeelconcept is opgericht voor mensen die geen auto bezitten, maar die op een willekeurig moment wel een auto nodig hebben. Via een betaalautomaat kun je afrekenen voor een bepaalde tijd, om vervolgens de elektrische Smart op de oorspronkelijke Car2Go hub te parkeren, of een andere, ondersteunde parkeerplek binnen de stad. Via een speciale app kun je een auto reserveren voor een specifieke tijd.

Of na Amstelveen, andere Nederlandse steden gaan volgen is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Psst… Als de bovenstaande foto een hub in Nederland is, dan hoop ik dat de laadpunten nog ontbreken. In het buitenland is Car2Go op de meeste plaatsen niet elektrische maar met reguliere smarts! Oftewel als dat in Nederland wordt doorgevoerd is het totaal niet duurzaam!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.