car2go black
Met een EV, taxi, deelfiets of het openbaar vervoer van A naar B reizen, of toch liever met een Mercedes B-Klasse? Car2go maakt dit binnenkort allemaal tot de mogelijkheden.

Daimler heeft RideScout overgenomen. Met deze mobiele service kan een adres of attractie worden ingevoerd, waarna de app meerdere mogelijkheden — inclusief reistijd en -kosten — geeft om daar te komen. Hiermee wordt het straks mogelijk om ook taxi’s, deelfietsen en openbaar vervoer aan de car2go familie toe te voegen.

Voor wie liever in alle comfort van A naar B reist, start Daimler onder de naam “car2go black” een pilot met een volledig geautomatiseerd autodeelsysteem met Mercedes-Benz voertuigen. Deze zal medio februari van start gaan in Hamburg en Berlijn. Hier zullen car2go klanten gebruik kunnen maken van een netwerk van 200 zwarte B-Klassen. Deze auto’s kunnen worden gehuurd en teruggebracht op vaste punten, maar terug gaan naar hetzelfde punt is niet nodig. Reserveringen zijn niet nodig, maar kunnen wel een half uur van tevoren worden gedaan met de app. De auto kan vervolgens voor onbeperkte tijd worden gebruikt.

Met de introductie van car2go black wil Daimler een breder publiek aanspreken en het mogelijk maken om langere afstanden af te leggen. In Europa zal het netwerk uitsluitend worden gebaseerd op Mercedes B-Klassen. Dit zijn diesels met een 7G-DCT automatische transmissie, navigatie, airco en verwarmbare leren stoelen.

Car2go is vandaag de dag actief op 25 locaties in 7 Europese en Noord-Amerikaanse landen. Er rijden ongeveer 10.000 smart fortwo voertuigen rond, die worden gebruikt door meer dan 600.000 klanten.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.