Car2go
Meer leden maken steeds meer kilometers.

Op de drie locaties met een volledig elektrische vloot is door Car2go de mijlpaal van 300.000 leden bereikt. In Amsterdam, Stuttgart en Madrid rijden de elektrische deelauto’s sinds zes jaar rond. Met 1.400 elektrische Smarts en Mercedes-Benz B-klasse Electric Drives werd in totaal 57,3 miljoen kilometer afgelegd. Voor de liefhebbers van feitjes, dat is 1.429 keer rond de aarde. Iedere 8,7 seconde wordt er een elektrische Car2go gehuurd.

“We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van autodelen elektrisch is – maar dat werkt alleen als er in steden ook een goed ontwikkelde infrastructuur is rondom het opladen van elektrische auto’s. Als dit er niet is, dan staan lange oplaad- en wachttijden de ontwikkeling van autodeeldiensten zoals Car2go in de weg. Om members een echt alternatief te bieden voor hun alledaagse mobiliteit, moeten de deelauto’s continu gebruikt worden en beschikbaar zijn door heel de stad”, aldus CEO van Car2go Oliver Reppert.

In de steden waar elektrische Car2go’s rijden zit het met de laadvoorzieningen dus wel goed. Amsterdam wordt wat dat betreft de beste stad ter wereld genoemd, met in totaal 1.000 laadpunten. Elektrische rijders in Stuttgart hebben de beschikking over 380 snelle laadpunten en in Madrid werd in opdracht van Car2go een laadnetwerk aangelegd. Momenteel wordt er overleg gevoerd met Hamburg, om ook daar elektrische deelauto’s in te zetten.

Wereldwijd heeft Car2go 2,5 miljoen leden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.