Motiv Power Systems vuilniswagen
Minder uitstoot en meer elektrische voertuigen. Dat moet worden bereikt met deze grootschalige plannen.

Dat is nodig ook, want het transport zorgt voor 39 % van de uitstoot van de Amerikaanse staat Californië. De grootste haven van de Verenigde Staten is in Los Angeles te vinden en de gehele staat is nogal car-centric. Reden genoeg om (wederom) in te zetten op elektrisch vervoer. In 2030 moeten er 5 miljoen (!) nulemissievoertuigen rondrijden in Californië. Dat zijn veel elektrische auto’s, vrachtwagens en bussen. Ook wil dezelfde staat ervoor zorgen dat in hetzelfde jaar de helft van de energie wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen.

Er wordt meer dan voorheen ingezet op elektrificatie van het vrachtvervoer. Ook moet laadinfrastructuur worden aangelegd op plaatsen waar die nu nog vrijwel afwezig is. Verschillende partijen ontvangen geld van de staat en doen daar investeringen mee. Pacific Gas & Electric steekt een bedrag $ 236 miljoen (€ 202 miljoen) in infrastructuur en krijgt een vergoeding voor het aanschaffen van maximaal 6.500 bestelbussen, vrachtwagens, kranen en vorkheftrucks. Ook ontvangt het bedrijf $ 22 miljoen (€ 19 miljoen) voor het plaatsen van 234 snelladers voor personenauto’s op 52 locaties.

San Diego Gas & Electric krijgt $ 137 miljoen (€ 117 miljoen) om het installeren van laadvoorzieningen bij 60.000 particulieren te bevorderen, ook voor mensen die in een appartement wonen. Southern California Edison investeert $ 343 miljoen (€ 293 miljoen) in laadoplossingen, ook voor zwaar transport, op 870 verschillende locaties. Er bestaan ook plannen om te gaan werken met tijdafrekening van het opladen.

In totaal is er een budget van $ 738 miljoen (€ 632 miljoen) beschikbaar om het elektrisch rijden een aardige duw in de juiste richting te geven. In de nasleep van het dieselschandaal werkt Volkswagen overigens aan een laadnetwerk in Californië. Waarmee het aantal laadpunten nog weer eens verder wordt uitgebreid. (Via: greentechmedia.com)

Foto: elektrische vuilniswagen van Motiv Power Systems die rondrijdt in Los Angeles


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.