Cadillac ELR
De plug-in hybride van Cadillac wordt met vervroegd pensioen gestuurd.

Sinds februari wordt de plug-in hybride coupé niet meer gebouwd. GM zal ook niet met een opvolger komen. De ELR is sinds januari 2014 te bestellen. De coupé is gebouwd op een doorontwikkelde aandrijflijn van de eerste generatie Chevrolet Volt. Met een prijskaartje van ruim 65.000 dollar was de ELR aan de prijzige kant en werd de auto daardoor nooit echt een succes.

De Amerikaanse autofabrikant wist in 2015 1024 ELR’s te verkopen binnen de Verenigde Staten. Ten tijde van diens introductie had de ELR een prijskaartje van 75 mille. Onder de kap een 1.4 liter viercilinder in combinatie met een elektromotor. Je kunt zo’n 56 kilometer volledig elektrisch rijden met de ELR. Cadillac blijft wel inzetten op plug-in hybride technologie. Zo zal er onder andere een plug-in versie komen van de CT6 sedan. (via Hybridcars)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zoveelste badge engineering miskleun van die corrupte multi national. Hardleers zijn ze zeker. Verbaast mij niet dat dochter OPEL met haar diesels heeft zitten knoeien

@fit4fun: Badge engineering? Qua carrosserie zie ik nochtans weinig overeenkomsten met de Volt/Ampera. De techniek is 1 op 1 hetzelfde, maar dat gebeurt met bijna elke moderne auto.

Cadillac mag zijn website eens updaten. Je kan daar nog namelijk steeds je eigen ELR samenstellen en financiele lease of aankoop plannen maken. Beetje misleidend voor de onwetende consument die met zijn configuratie in volle hoop naar de dealer loopt en bijgevolg bot vangt. Misschien kan je nog een demo-model of een stockwagen kopen. Jammer vond de ELR echt een mooie wagen, maar stevig geprijsd (vanaf 66000 dollar). Volgens sommige de reden dat ie niet zo goed werd verkocht en daardoor vroegtijdig de plug eruit.

Maar geen nood voor de fans van Cadillac’s met een stekker. Begin 2017 komt de CT6 plug-in hybride uit. Nu nog hopen dat Cadillac de prijzen wat acceptabel houd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.