Dat er een luxere Volt komt met Cadillac-badges én twee deuren minder wordt al sinds 2009 geopperd door General Motors. Vorig jaar nog werden die plannen verder uitgerold toen de conceptauto op basis van de Volt officieel als Cadillac ELR te boek kwam te staan. Nu zijn er weer meer details boven komen drijven.

Het ziet er naar uit dat de productieversie volgend jaar wordt onthuld. Onder de kap ligt een viercilinder en de elektromotor krijgt stroom van een T-vormige lithium-ion-batterij. To zover is de Cadillac aardig verwant aan de Volt/Ampera. Maar waar bij laatstgenoemde een 1,4-liter viercilinder onder de kap is te vinden, heeft de ELR straks de beschikking over een direct ingespoten 1.8-motor, volgens Car&Driver een afstammeling van Opel’s Ecotec MGE-motorenfamilie. Meer vermogen om de accu op te laden en meer pk’s als er directe aandrijving op de voorwielen is gewenst.

Voor de ELR moet straks wel iets dieper in de buidel worden getast, want door het toevoegen van meer luxe, geluidsisolerende materialen en technologische snufjes gaat het prijskaartje logischerwijs omhoog. In de VS zou de ELR zo’n 10.000 dollar duurder kunnen uitpakken dan de Volt. Het accupakket zou worden opgeschaald naar 17 kWh –net als de update voor de Volt– en het gewicht stijgt met ongeveer 50 kg.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.