Op de Chicago Auto Show heeft Cadillac de luxere variant van de Opel Ampera laten zien.

Tweedeurs
De Cadillac ELR heeft een agressief, naar voren toe gericht uiterlijk dat een nieuwe, progressieve styling en nieuwe proporties introduceert binnen Cadillac’s designevolutie. Ten opzichte van de Converj Concept uit 2009 is de productieversie nagenoeg ongewijzigd gebleven, waardoor hij als tweedeurs op de markt zal komen.

207 pk
Waar het totaalvermogen bij de Opel Ampera en de Chevrolet Volt op 150 pk uitkomt, is de aandrijflijn van de ELR goed voor gecombineerd 207 pk. Deze aandrijflijn bestaat uit een 86 pk sterke 1,4 liter benzinemotor en een 400 Nm sterke elektromotor, genoeg om de EV een topsnelheid van 161 km/u te geven.

56 km elektrische range
De batterij in de ELR is T-vormig en bestaat uit een 16,5 kWh lithium-ion batterijpakket dat zich op de lengteas van de auto bevindt, tussen de voor- en achterwielen voor een optimale gewichtsverdeling. Het 1,6 meter lange, 198 kg zware pakket levert energie aan een de elektromotor die goed is voor een direct koppel van 400 Nm om de auto voort te stuwen. Met enkel de in de batterijen voorradige energie heeft de ELR een door GM geschatte, puur elektrische actieradius van ongeveer 56 km. De totale actieradius, dus inclusief verbrandingsmotor, is 480 km.

In 2014 start de productie en de uitlevering in de VS, daarna zal Europa ook worden voorzien. Wat de auto in Nederland moet kosten is nog niet bekend, maar reken op minimaal 50.000 euro.

Wie zich tegoed wil doen aan de persfoto’s van de ELR; ze staan hieronder.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.