We zijn nog ruim een jaar verwijderd van de onthulling en inmiddels duikt het eerste testmodel van de Cadillac ELR op in de VS. Deze volledig ingepakte auto laat zien dat ze vasthouden aan de vorm van het conceptmodel: de Converj. Op de 2013-editie van het Concours d’Elegance op Pebble Beach wordt de auto onthuld.

De Cadillac ELR is, simplistisch gezegd, de luxevariant van de Chevrolet Volt met een chique aangekleed interieur. Het grootste verschil is echter dat de Cadillac-versie maar twee deuren heeft en de Volt vier portieren heeft. Om de premium aspiraties van deze EV verder te pushen krijgt de ELR waarschijnlijk een elektromotor met meer vermogen. Welk motorblok er range-extender zal worden gebruikt is nog niet bekend, maar er wordt gefluisterd dat het een kleiner exemplaar wordt dan de 1.4-liter in de volt/Ampera, maar voorzien van turbodrukvulling. andere bronnen menen dat er een 1.8-liter in de motorruimte wordt gelepeld.

Voor de ELR moet straks wel iets dieper in de buidel worden getast, want door het toevoegen van meer luxe, geluidsisolerende materialen en technologische snufjes gaat het prijskaartje logischerwijs omhoog. In de VS zou de ELR zo’n 10.000 dollar duurder kunnen uitpakken dan de Volt. Het accupakket zou worden opgeschaald naar 17 kWh -net als de update voor de Volt- en het gewicht stijgt met ongeveer 50 kg.

De bovenste foto is afkomstig van Autoevolution, maar op Autojunk.nl zijn inmiddels ook spyshots te vinden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi dat GM blijft investeren in het Volt-concept. Het succes komt met de tijd. Zeker als de olieprijs nog wat verder doorstijgt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.