Byton Concept
Een auto die er al aardig productieklaar uitziet.

Het is een langgerekte suv, met een Range Roveresque voorkomen, die het merk Byton wereldkundig heeft gemaakt. De auto heeft eenvoudigweg Concept als naam. Dat is aardig snel gegaan, want een aantal maanden geleden was er slechts een allesverhullende teaser. Nu staat er een indrukwekkende auto, die is volgens bedrijfschef Carsen Breitfeld voor 85 % af. De auto maakte zijn Europese debuut op de Design week in Milan.

Het zijn bepaald geen onnozelaars die voor het Chinese merk Byton werken. Aan het hoofd staan Carsten Breitfeld en Benoit Jabob, beiden zijn werkzaam geweest voor BMW i. Ook de verantwoordelijke voor de marketing, Henrik Wenders, heeft voorheen bij BMW i gewerkt. De vehicle enigineering wordt gedaan door David Twohig, die afkomstig is van Alpine.

Verwacht echter niet direct sportwagenachtig weggedrag. Het gaat bij de auto in de eerste plaats om het bieden van een aangename verblijfsruimte, aan het interieur wordt erg veel aandacht geschonken. Dat neemt nog niet weg dat de auto een aandrijflijn krijgt die goed is voor maximaal 295 kW (401 pk), geleverd door twee motoren. Een rijbereik van meer dan 500 kilometer moet mogelijk zijn.

De auto wordt eerst in China geleverd, in 2019. Een jaar later moet de auto ook verkrijgbaar zijn in Europa. Als aanvulling op de vrij behoorlijke klasse van volledig elektrische suv’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.