BYD heeft nooit doekjes gewonden om zijn elektrische aspiraties, en tracht nu naast de taxi– en bussenmarkt ook de harten van sportieve hybride-rijders te veroveren. Het instrument hiervoor is deze Qin, een auto met aansprekende prestaties.

De Qin is officieel gelanceerd in China, maar er zijn plannen om de auto, waarschijnlijk onder een andere naam, begin 2015 naar Europa te brengen.

Het is een PHEV in sedanvorm, met een gemiddeld verbruik van 1.6 L/100km. Zuiver elektrisch kunnen er 70 km worden afgelegd, daarna springt een 1.5TID benzinemotor bij. De eerste 100 Chinese exemplaren werden binnen 2 seconden verkocht, de kopers krijgen onder andere een 12.1-inch TFT instrumenenpaneel, smart key systeem en BYD’s remote driving facility, waarmee de auto voetstaps van buitenaf kan worden bestuurd.

Uitrusting en Prestaties

De standaarduitrusting omvat een Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), elektronische parkeerrem, ISO-FIX bevestigingspunten, ESP, en 12 airbags. De prestaties van het zojuist gelanceerde model zijn hieronder te vinden:

BYD-Qin-02


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.