Onlangs heeft BYD de tender gewonnen om voor de stad Shenzhen 500 elektrische politievoertuigen te leveren. Het gaat om 500 exemplaren van de Byd e6 voor het gemeentelijk Public Security Bureau.

De BYD e6 heeft een bereik van 300 kilometer en een maximale snelheid van 140 km/u. Het bereik voldoet aan de eisen van Chinese politievoertuigen voor dagelijkse patrouille en om rechtshandhaving uit te voeren. De BYD e6 heeft geen schadelijke uitstoot en heeft lage kosten. het doel is neit alleen om energie te besparen, maar ook om effectief vermindert CO2-uitstoot en vervuiling in de stad te realiseren. De stedelijke omgeving is niet altijd even schoon in China.

Afgezien van politievoertuigen, heeft BYD reeds 300 elektrische e6 taxi’s in dienst in Shenzhen, met een gecumuleerde kilometerstand van meer dan 30 miljoen kilometer. De e6 met het hoogste aantal kilometers heeft meer dan 250.000 km (of 155.000 mijl) gereden, wat overeenkomt met de kilometerstand van een gewone prive-auto na meer dan tien jaar. Ook in Nederland zijn elektrische taxi’s van Byd in gebruik, in Engeland zal een komende maanden een elektrische taxivloot dienst gaan doen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.