De groenste autofabrikant van China, of in ieder geval met de intentie daartoe, werkt hard aan het verbeteren van hun hybride systeem om in 2015 een sportauto te introduceren.

De auto wordt “Han” genoemd (codenaam “E9”) en zal volgens BYD een sprint van 0 tot 100 km/u trekken in 3,9 seconden, een halve seconde sneller dan de BMW i8. Als we de opwaartse lijn in de BYD-modellen mogen volgen, zal dit zeker een mogelijkheid worden. De huidige Qin sedan combineert een 1,5-liter turbomotor met een elektromotor om dezelfde sprint in 5,9 seconden te verrijden. Een 2,0-liter turbomotor moet met hetzelfde systeem de nieuwe BYD SUV in slechts 4,9 seconden naar de 100 km/u helpen. Echter, hoe ze precies deze trend door zullen zetten is nog een geheim.

Het gaat momenteel erg goed met BYD. Hoewel het aantal EV-verkopen in China tegenvallen, lijkt de Qin hier verandering in te gaan brengen. Binnen twee seconden vanaf het moment dat de auto besteld kon worden op Internet, waren er al 100 stuks van verkocht. In januari werden er in heel China 6.795 (PH)EV’s verkocht, waarvan ongeveer 6.000 een Qin was. Analisten verwachten dat deze run aan blijft houden, zeker nu de sedan in Sjanghai en Peking voor subsidies in aanmerking komt. Hij verbruikt dan ook slechts 1,6 liter per 100 kilometer.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.