BYD kiest grootschalig voor bladbatterijen in  EV's

BYD kiest voor bladbatterijen voor al zijn volledig elektrische personenauto’s.

In China heeft BYD onlangs vier nieuwe elektrische modellen aangekondigd. Het gaat hier om de Tang EV 2021, Qin PLUS EV, Song PLUS EV en e2 2021. Al deze modellen hebben gemeen dat ze voorzien zijn van bladbatterijen. Tevens gaan we BYD’s in Europa zien met deze technologie. Zo komt de Tang naar Noorwegen met dus die uitgeruste bladbatterijen. Eind deze zomer is de lancering van het model in dit Scandinavische land.

Een van de grootste problemen bij de ontwikkeling van de EV-markt, is het in brand vliegen en exploderen van batterijen, aldus BYD. Met bladbatterij verhoogt het Chinese merk de veiligheid. De batterij is onderworpen aan een nagelpenetratietest en dit toont aan dat de batterij nooit spontaan zal ontbranden. Van de BYD Han, het eerste model uitgerust met de bladbatterij, is sinds zijn lancering in juli 2020 elke maand meer dan 10.000 eenheden verkocht.

Om de zorgen van gebruikers over de veiligheid van EV-accu’s weg te nemen, zal BYD vanaf nu alleen bladbatterijen gebruiken in al zijn volledig elektrische modellen. De bladbatterij is momenteel de enige batterij ter wereld die de spijkerpenetratietest veilig doorstaat. Hierbij wordt een interne kortsluiting van de batterij gesimuleerd. Ook werd met een beladen vrachtwagen van 46 ton over de bladbatterij gereden, zonder explosie tot gevolg. Kortom, bladbatterijen zijn een absoluut blijvertje wat BYD betreft.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.