BYD elektrische bus
De Chinese fabrikant heeft al 5000 elektrische bussen verkocht en is daarmee een van de grootste spelers. Nog dit jaar wil BYD dat aantal overigens ruimschoots verdubbeld hebben.

Hoewel BYD in China allerhande auto’s produceert, krijgen we in Europa enkel de elektrische voertuigen van het merk voorgeschoteld. Zo rijden er in Nederland elektrische taxi’s van het type E6 en kun je op Schiphol of Schiermonnikoog instappen in een elektrische stadsbus van BYD. In totaal heeft BYD, wat een afkorting is voor Build Your Dreams, al 5000 elektrische bussen verkocht, zo ver wij kunnen nagaan zijn ze de eerste fabrikant die deze mijlpaal heeft bereikt.

Het streven is echter om dit jaar nog eens zesduizend elektrische bussen te verkopen. Van de E6, BYD’s elektrische taxi, wil de fabrikant er dit jaar 15.000 van verkopen. Dat vertelt Senior Vice President Stella Li tegen Bloomberg. Recent breidde BYD haar portfolio nog uit met een elektrische gelede stadsbus en met een touringcar die enkel wordt aangedreven door elektromotoren. Ook opende de fabrikant een fabriek in de Verenigde Staten, in de hoop haar afzet markt daar te vergroten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.