De eerste 45 elektrische e6 taxi’s zijn geleverd aan de Hong Kong Taxi & Public Light Bus Association. Voor BYD is dit de eerste stap om het taxiwagenpark van Hongkong te elektrificeren.

Hongkong is berucht om de dikke smog. Het is nog niet zo erg als in Beijing, maar het zal zeker een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit als 5.000 taxi’s binnen drie jaar worden vervangen met een EV. Marginaal, althans. Deze doelstelling van BYD is een klein aantal vergeleken met de 18.000 taxi’s en 12.000 bussen die in de Chinese stad rondrijden. Als deze allemaal worden vervangen door elektrische voertuigen, zou volgens BYD oprichter Wang Chuanfu de uitstoot van Hongkong met 50 procent verminderen.

De lokale overheid staat achter het idee om Hongkong te transformeren in een emissieloze stad, maar er is nog een lange weg te gaan. De eerste 45 e6 taxi’s zijn geleverd aan de tot nu toe enige klant, de Hong Kong Taxi & Public Light Bus Association. Zij huren de taxi’s voor omgerekend 780 euro per maand.

De e6 rijdt 300 kilometer op een acculading. Doordat 47 BYD oplaadpunten strategisch geplaatst zijn, zou er slechts één oplaadmoment van een uur nodig zijn per shift. Terwijl de chauffeur gaat lunchen, kan de auto zich klaarmaken voor de tweede helft. De BYD e6 wordt nu ook particulier te koop aangeboden in Hongkong, maar door de hoge prijs (45.000 euro) zal de auto waarschijnlijk ook hier geen succes worden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Volgens mij moet dit in NL ook wel kunnen, tenminste afgaande op de gemiddelde wachttijd van de taxi’s bij een willekeurig NS station.
Leuk streven voor bijv. A’dam of R’dam.

@Crosscabouter: bedrijfmatig inzetten bij vervoer van personen of goederen in een stedelijk gebied is de ideaale omgeving voor ev’s. Met de milieu-voordelen tegen stof stank en geluid.

@jehannus: Toch wel apart dan, dat ondanks de subsidies in NL er maar weinig EV’s ingezet worden door taxibedrijven.
Zou toch mooi in een aanbesteding als eis kunnen staan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.