ADL BYD bussen
Als aanvulling op de hybride en volledig elektrische bussen die al in de metropool rijden.

De Big Ben, London cab, Routemaster-dubbeldekkers, London Eye en de Gherkin. Het zijn zomaar wat al dan niet roerende iconen die de stad Londen rijk is. Voor wat betreft het vervoer is ook in Londen de elektrificatie onvermijdelijk. Stadsbussen worden steeds milieuvriendelijker en hebben een steeds verder afnemende uitstoot, hybride en elektrische aandrijving is de norm. De huidige Routemaster is een geslaagde herinterpretatie van zijn voorgangers en is met een hybride aandrijflijn aardig bij de tijd. Maar ook elektrische dubbeldekkers komen er steeds meer.

De Chinese fabrikant BYD (Build Your Dreams) heeft namelijk een aanbesteding gewonnen en gaat 37 ADL Enviro400EV-dubbeldekkers leveren aan de stad Londen. Deze bussen zullen vanaf 2019 gaan rijden op lijn 43, die onder meer over de London Bridge rijdt. Er zullen dus gegarandeerd veel toeristen gebruik gaan maken van deze elektrische bussen.

Een enkeldeksuitvoering, een reguliere bus zogezegd, heeft zich al bewezen in Londen. De volledig elektrische Enviro200EV wordt al twee jaar ingezet, met die bussen is er in totaal 2,4 miljoen kilometer (meer dan 1,6 miljoen mijl) afgelegd. Deze bussen en de nieuwe dubbeldekkers worden gezamenlijk ontwikkeld door het Schotse bedrijf ADL en het Chinese BYD. Doordat een Brits bedrijf verantwoordelijk is voor het ontwerp, is dit in essentie een traditionele bus die in Londen hoort en haast vanzelfsprekend opgaat in zijn omgeving. (Via: cleantechnica.com)

Beeld: links Enviro200EV, rechts Enviro400EV


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.