BYD E1: een soort elektrische Aygo
Schattig, toch?

De Chinese autoindustrie staat er om bekend dat ze nog wel eens bestaande ontwerpen kopieƫren en deze uitbrengen op een eigen auto. BYD, een bekende Chinese automaker, zet die reputatie in elk geval voort met de nieuwe E1. Dit is een elektrische stadsauto die een design heeft dat doet denken aan de Toyota Aygo en een Smart Forfour.

Het ontwerp is een recycling van de eerdere BYD F0, een auto die wel een verbrandingsmotor heeft. Onderhuids heeft eigenlijk alle vernieuwing plaatsgevonden. De elektrische aandrijflijn beschikt over een 61 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een Ni-Co lithium batterijpakket. De actieradius komt neer op ongeveer 305 tot 350 kilometer, afhankelijk welke variant je koopt. De elektrische auto is 3,4 meter lang, 1,5 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,3 meter.

Aan boord van de Chinese elektrische auto zijn tal van gemakken te vinden. Onder meer een parkeercamera inclusief parkeersensoren maken onderdeel uit van de E1. In de configuratie kan gespeeld worden met diverse two-tone kleursamenstellingen, waardoor je de E1 helemaal eigen kunt maken. De nieuwe elektrische auto beleeft zijn debuut op de Shanghai Auto Show in april.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.