Bugatti Chiron
De hypercar van Bugatti nóg sneller maken kan dankzij hybride techniek.

De nieuwe Bugatti Chiron is met 1500 pk ontzettend snel. De hypercar heeft, net als de Veyron, een W16 met vier turbo’s aan boord. De basis van dit blok stamt uit 2003. Voor de Chiron werd het motorblok voor ongeveer 95 procent vernieuwd. Het uiterste is qua huidige technologie wel bereikt.

Als je kijkt naar de conventionele aandrijflijn tenminste. In gesprek met Autocar zegt Bugatti CEO Wolfgang Durheimer dat een hybride aandrijflijn uitkomst kan bieden om meer vermogen te realiseren. Hypercars zoals de Koenigsegg Regera, de LaFerrari, De McLaren P1 en de Porsche 918 Spyder maken reeds gebruik van deze techniek.

Durheimer maakt in het gesprek duidelijk dat elektrische hulp gericht zal zijn op extra vermogen en niet om geruisloos door een stad te rijden. De Bugatti Chiron sprint in 2,4 seconden naar de 100 km/u en heeft een (begrensde) top van 420 km/u.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bugatti doet mij vooral denken aan de arrogantie van het Piech tijdperk. Ze deden wat veel multi nationals doen als ze zelf niks kunnen bedenken: overnames doen of andermans werk uitbouwen.
Dinosaurus achtige auto’s wat mij betreft.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.