Nikola Anheuser-Busch
Om al het bier op een verantwoorde wijze dwars door Amerika te vervoeren.

Er zijn namelijk milieudoelstellingen te halen voor Anheuser-Busch, het moederbedrijf van Budweiser. De CO2-uitstoot van de gehele waardeketen, ofwel alle bedrijfsactiviteiten, moet met een kwart afnemen. Uiteraard is bij het transport veel winst te halen. Dat is iets waar ook een koeriersbedrijf als UPS actief mee bezig is.

Door de brouwerij is er een akkoord gesloten met de Nikola Motor Company. Er zullen 800 Nikola-vrachtwagens worden ingezet. Eerder maakte hetzelfde Anheuser-Busch ook al bekend dat het van plan is om veertig Tesla Semi’s aan te schaffen. Daarmee wordt er dus zowel ingezet op waterstof als volledig elektrisch vervoer.

Interessant. Want het bijbehorende netwerk om de laden dan wel te tanken is nog voor verbetering vatbaar. Wel is Nikola van plan is om een netwerk van waterstoftankstations aan te leggen. De Nikola One moet 1.250 tot 2.000 km kunnen rijden op een lading waterstof. Om de haverklap tanken is dus niet nodig. Ongetwijfeld komt ook Tesla met een oplossing om de Semi’s op te laden, omdat een gemiddelde lader niet volstaat om het accupakket in een nacht vol te krijgen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.