BYD e-taxi Brussel
Gisteren werden 35 elektrische BYD e6 taxi’s officieel losgelaten in de binnenstad van Brussel.

De Brusselse regering vroeg partijen een voorstel voor 50 elektrische taxi’s in te dienen. Het voorstel van BYD kwam als winnaar uit de bus. Het gebruik van BYD’s milieuvriendelijke taxi’s is een belangrijke eerste stap naar emissievrij vervoer in Brussel door benzine- en dieselgestookte taxi’s te vervangen door elektrische exemplaren.

Wereldwijd doen er al honderden e6’en dienst als taxi. Een aantal van deze auto’s wordt al meer dan een jaar ingezet door de Rotterdamse Taxi Centrale, terwijl een vloot van 20 elektrische BYD taxi’s sinds begin 2014 rijdt in Londen. En meest recent is de levering van een vloot van 35 BYD e6 taxi’s die de afgelopen maanden is ingezet in Brussel. Gisteren vond de officiële introductie van de nieuwe Brusselse taxi’s plaats.

In de Chinese stad Shenzhen, thuisbasis van BYD, zijn maar liefst 850 BYD e6 taxi’s in dienst en in Hong Kong is een vloot van 45 BYD’s e6 operationeel. Deze taxi’s hebben gezamenlijk inmiddels meer dan 200 miljoen probleemloze kilometers afgelegd met betaald personenvervoer. Het energieverbruik van de BYD e6 bedraagt ongeveer 26 kWh/100 km bij gebruik in de stad, wat betekent dat een brandstofbesparing tot 70 procent mogelijk is ten opzichte van conventionele voertuigen. Hoe meer wordt gereden, des te groter is de besparing.

Volledig elektrische voertuigen vormen een steeds belangrijke trend in de wereld, vooral in dichtbevolkte steden waar het noodzakelijk is om het openbaar vervoer schoner te maken. De lancering van de e6-taxi onderstreept BYD’s toewijding om zijn ‘Drie groene dromen-strategie in nieuwe energie’ uit te rollen. Onderdelen van dit plan zijn het relevant maken van opwekking van zonne-energie, milieuvriendelijke energieopslag en op verantwoorde wijze gebruik maken van groene energie in elektrische voertuigen. En de BYD e6 is bovendien een belangrijke schakel in BYD’s visie ‘Zero-emission-Eco-System’. Met het aanbieden van uitstootvrij transport helpt BYD een steeds eco-bewuster publiek dichter bij hun doel van verduurzaming te komen.

Naast de lancering van volledig elektrische taxi’s is BYD bezig met de introductie van een breed scala aan elektrische bussen. In een groot aantal belangrijke wereldsteden – meer dan 36 in Europa – is al uitvoerig getest met e-bussen van BYD.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.