Eerder dit jaar toonde Toyota in Detroit het Prius C concept. Toyota Japan heeft hier inmiddels een productiemodel van gemaakt, waarvan een folder is gelekt. Of zou dit de reeds besproken Aqua zijn?

Het nieuws komt tot ons vanaf Carscoop, dat een Japanse lezer heeft die druk in de weer is geweest met zijn scanner. Hierdoor hebben we eigenlijk alle details van het ding. Het belangrijkste:

– 3.995mm x 1.695mm x 1.445mm , met een wielbasis van 2.550mm. Dat maakt hem nauwelijks groter dan de nieuwe Yaris.
– 1.4-liter benzinemotor met 74 pk en 111 Nm. Elektrische motor levert 61 pk en 169 Nm (piek). Gecombineerd 100 pk.
– 2,8 liter / 100 km in de Japanse cyclus.

In Nederland krijgen we natuurlijk eerst de Wagon en de Plug-in Prius, maar het zou niet verbazen als de Prius C op termijn ook deze kant op komt. In Nederland zou hij het in ieder geval niet verkeerd doen, we zijn hier dol op kleine auto’tjes.

Ik vraag me alleen af of hier nou ook nog een Aqua onder komt, of dat dat een soort van codenaam voor de Prius C was. Het kan altijd kleiner natuurlijk, met een hybride van het formaatje Aygo bijvoorbeeld? Maar die haalt zonder hybride met zijn driepitter ook al wel 1:20, en bovendien zouden de zware batterijen misschien wel in de weg zitten daar.

Op de Tokyo Motorshow in december wordt de Prius C, net geen jaar na de onthulling van het concept, aan het Japanse publiek voorgesteld.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.