Verzameling batterijen
Op zoek naar de heilige graal.

De startup Echion Technologies belooft de accutechniek te verbeteren, bepaald niet als enige. Het gaat in dit geval vooral om de tijd die het opladen vergt. Want als de haast groot is, dan duurt de tijd steevast te lang.

Het bedrijf is opgericht door Jean De La Verpilliere, die nanowetenschap studeerde aan de Universiteit van Cambridge. Er is geen radicale vernieuwing gaande, Echion wil conventionele lithium-ion accupakketten beter maken. Dat wordt gedaan door het materiaal grafeen te vervangen door een in eigen huis ontwikkelde stof. Hier wordt wat mysterieus over gedaan. Toepassing hiervan maakt het opladen van een accu, of dat er nu eentje van een mobiele telefoon is of van een auto, een minutenkwestie. Niet meer dan zes minuten zou er nodig zijn voor een (vrijwel) volgeladen accupakket. Groot voordeel is ook dat de stof niet explosief is.

De plannen zijn om minstens 1.000 kilogram van de stof te produceren, commercialisering in 2020 wordt haalbaar geacht. (Via: cambrideindependent.co.uk)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.