BRIC is de afkorting voor de landen Brazilië, Rusland, India en China. Ze hebben alle vier gemeen dat het enorme landen zijn met veel inwoners en momenteel een stevige groei in de welvaart doormaken. Deze landen worden steeds belangrijker als afzetmarkt voor autofabrikanten, want met een stevige toename van de welvaart, neemt ook het aantal mensen toe dat zich een auto kan permitteren.

Potentiële autokopers staan in deze landen veel minder kritisch tegenover elektrisch rijden. Uit een wereldwijd onderzoek van Deloitte blijkt dat maar liefst 85 procent van de autokopers in BRIC landen een EV serieus zou overwegen. Bijna de helft van de mensen vind een range van 160 km goed genoeg. Je zou wellicht bijna oneerbiedig denken dat een kinderhand snel gevuld is.

In deze landen zit dus veel potentie voor producenten van elektrische auto’s. Miljoenen EV’s zouden in deze landen een thuis kunnen vinden. Echter een niet onbelangrijk obstakel moet hierbij nog wel worden gladgestreken. Zelfs met allerlei subsidies, zijn EV’s vanwege de dure accu’s vooralsnog behoorlijk aan de prijs vergeleken met conventionele auto’s. De verwachting is echter dat naar mate EV’s terrein winnen en de productie en concurrentie verder worden opgeschroefd, deze ook goedkoper zullen worden. (via: resourceinvestingnews)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als landen zoals China en India bijna helemaal(80%) elektrische gaan rijden, dan zal dat qua luchtkwaliteit wel merkbaar zijn in die grote steden van hun.
.
Van mij part mag elke grote stad en wereldstad wel zoveel mogelijk op elektrisch gaan.

Goede ontwikkeling. Echter ik denk niet dat de Westerse fabrikanten daarin een hoofdrol zullen kunnen spelen. Ik vermoed dat China de eerste wordt met een EV die betaalbaar wordt en massaal kan geproduceerd worden. En ze zullen niet nalaten om die te exporteren, en zelfs fabrieken te beginnen in de andere landen van BRIC. De Westerse fabrikanten zullen achter de feiten aanhollen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.