Een willekeurige remschijf
Stiller moeten die remmen zijn, opdat er geen hinderlijke bijgeluiden worden geproduceerd.

In het interieur van een elektrische auto dringt maar nauwelijks geluid door, het is er de rust zelve. Dat betekent voortbewegen in optimaal comfort, zonder afgeleid te worden, waardoor ruimte wordt gegeven voor belangwekkende calls of muziek. Bij een auto met een fossiele motor, waar op de achtergrond altijd wel wat hoorbaar is, vallen bijgeluiden weg. Zo niet bij een elektrische auto.

Om die reden heeft Brembo beloofd remmen te gaan leveren die speciaal zijn bedoeld voor ev’s. Deze remmen moeten in alle gevallen, gegarandeerd stil zijn. Gepiep en gekraak moet achterwege blijven. Het is sowieso het streven van Brembo om de ontwikkeling door te laten gaan en de remmen generatie na generatie stiller te krijgen.

Vicevoorzitter Matteo Tiraboschi gelooft overigens niet in regeneratief remmen. Dan worden niet de remmen gebruikt, maar wordt in plaats daarvan de elektromotor ingezet voor het terugwinnen van energie. Bij een noodstop dient te allen tijde te kunnen worden vertrouwd op conventionele techniek, louter en alleen omdat dan de remweg het kortst is.

Beeld: een willekeurige remschijf


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Vicevoorzitter Matteo Tiraboschi gelooft overigens niet in regeneratief remmen. “

Wat een visie… Hij leeft van het verkopen van schijven en blokken, regenereren komt hem niet uit want dan slijten de remmen niet genoeg…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.