Het is zojuist bekend geworden dat oprichter Henrik Fisker ontslag heeft genomen bij Fisker Automotive. Hij zou grote meningsverschillen hebben met het management, vooral wat betreft de strategie van het bedrijf.

Diverse media, waaronder CNBC, melden dat Henrik Fisker zijn bedrijf zal verlaten. Fisker Automotive is onstaan uit een samenwerking tussen Fisker Coachbuild en Quantum Technologies, waarbij Henrik Fisker altijd een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. Hij was verantwoordelijk voor het design van de auto´s, maar ook voor de richting die het bedrijf op ging. Vorig jaar trad Henrik al af als CEO, waarna Tom LaSorda zeer kort als opvolger gebruikt is. Sindsdien is Tony Posawatz de CEO van Fisker. Tony liet weten dat hij pas sinds vanochtend op de hoogte is van het vertrek, hij wilde verder geen commentaar geven.

Fisker Automotive is op dit moment druk bezig om kapitaal binnen te halen om te overleven, het lijkt logisch dat Henrik het niet eens is met de keuzes die daarbij worden gemaakt. Onlangs konden we al melden dat het Chinese Geely goede kaarten heeft om een meerderheidsbelang in Fisker te nemen. Hiermee zou een bedrag gemoeid zijn van tussen de 200 en 300 miljoen dollar.

Mede-oprichter Bernhard Koehler liet onlangs vanaf de Autosalon van Genève aan Reuters weten dat een hervatting van de productie nog maanden zal duren.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.