IKEA
Niet iedereen is overtuigd van het nut van brandstofcellen, maar de Zweedse meubelgigant gaat er nog meer gebruik van maken.

IKEA heeft duurzaamheid en klimaatneutrale bedrijfsvoering hoog in het vaandel staan en om die reden zullen meerdere Amerikaanse vestigingen in de staat Californië systemen krijgen waarmee biogas kan worden omgezet in elektriciteit. De techniek wordt later dit jaar geplaatst bij een viertal zaken, waar ze worden gebruikt als aanvulling po de zonnepanelen die nu al op de daken van deze vestigingen liggen.

Per vestiging leveren de systemen verschillende hoeveelheden stroom op. In East Palo Alto en in Costa Mesa gaat het om 2,4 miljoen kWh per jaar. Daarmee wordt maar liefst 1.315 ton aan CO2 bespaard. In San Diego en in Covina moet 1,6 miljoen kWh per jaar worden gegenereerd, wat een CO2-besparing van 877 ton per vestiging oplevert. De vestiging in San Fransisco spant echter de kroon met 2,5 miljoen kWh per jaar, gelijk aan een besparing van 1.304 ton CO2. (bron: IKEA)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.