Een navigatiehulpje waarmee truckers brandstof kunnen besparen, dat is wat TomTom onder meer voor ogen heeft met de PRO 5150 TRUCK LIVE. Het systeem voorziet in een jaar gratis LIVE Services inclusief HD Traffic. Daardoor dringt de chauffeur zijn rijtijd terug en vermijdt hij files. Volgens TomTom maakt het nieuwe systeem rijden sneller en veiliger en is de dieseltank minder snel leeg.

Met de PRO 5150 TRUCK LIVE is door geheel Europa te reizen langs truckvriendelijke routes. Zo vermijdt een chauffeur wegen die niet geschikt zijn in verband met tonnage, afmetingen en gevaarlijke stoffen. Met TomTom HD Traffic ziet een bestuurder een file aankomen. Deze functie is zonder programmeren, direct uit de verpakking, beschikbaar. Onafhankelijke tests hebben volgens TomTom laten zien dat de service dekking biedt voor de meeste wegen en met de hoogste accuratesse. Een bestuurder kan zo zijn rustperiode optimaliseren en files vermijden. Dat bespaart rijtijd en reduceert het brandstofverbruik. Het vermindert ook de stress en verbetert de veiligheid op lange reizen.

“Onze nieuwe PRO 5150 TRUCK LIVE stelt onafhankelijke chauffeurs in staat om hun rit goed te plannen, zodat ze minder kilometers maken en minder stress ervaren”, zegt Corinne Vigreux, Managing Director bij TomTom. “Het is een toekomstvaste oplossing die we leveren met ten minste vier gratis kaartupdates per jaar. Het apparaat is ook te upgraden, zodat het desgewenst onderdeel is van onze geavanceerde fleet management-oplossing.”

Reductie milieubelasting
Het nieuwe apparaat is te upgraden naar TomTom WEBFLEET, waarna het volledige fleet management-mogelijkheden biedt. Chauffeurs verbeteren hiermee de efficiëntie, besparen geld en reduceren de milieubelasting. Opdrachtinformatie is op het systeem op te slaan. Het is ook mogelijk om online rapportages te genereren die voldoen aan regelgeving.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.