Nederland is een nieuw motorfietsmerk rijker. Electric Motorcycles Nederland introduceert met Brammo een compleet nieuw merk met uitsluitend vol-elektrische motorfietsen.

De publieksintroductie van Brammo staat gepland voor de Motorbeurs Utrecht, waar de Brammo Empulse voor het eerst in Nederland op een nationale show te zien zal zijn.

Electric Motorcycles Nederland is een nieuwe onderneming die zich volledig heeft toegelegd op de levering van elektrische motorfietsen. Marchel Bulthuis, directeur van Electric Motorcycles Nederland:

Electric Motorcycles start zijn activiteiten in Nederland met het Amerikaanse merk Brammo. In de nabije toekomst zullen we ons merk- en productgamma op het gebied van elektrische mobiliteit verder verbreden. Brammo is in Amerika één van de grootste – zo niet de grootste – leveranciers van elektrische motorfietsen in diverse categorieën. Dit jaar maakt het merk de overstap naar Europa, waarbij Electric Motorcycles de verkoopactiviteiten in Nederland voor zijn rekening zal nemen via een uitgekiend netwerk van verkooppartners die op korte termijn worden aangesteld.

Brammo is van origine een Amerikaans motorfietsmerk, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrisch aangedreven motorfietsen. De modellen heten Empulse en Enertia, die in 2010 in de VS werd uitgeroepen tot ‘Elektrische Motorfiets van het Jaar’. Daarnaast is Brammo een OEM leverancier van innovatieve Brammo Digital Drivetrain systemen, waaronder het Brammo Power batterijpakket en het Brammo Power managementsysteem. Buiten de Verenigde Staten is Brammo inmiddels ook in Europa en Azië vertegenwoordigd.

In Nederland staat het landelijke publieksdebuut van Brammo gepland voor de Motorbeurs Utrecht (20 t/m 23 februari). Het spits wordt in ons land afgebeten door de Brammo Empulse, een 100% elektrische ‘naked’ bike met een elektrische actieradius van zo’n 195 kilometer. Kort daarna zal tevens de Brammo Enertia zijn opwachting maken. Beide modellen zijn inmiddels te bestellen bij Electric Motorcycles Nederland.

UPDATE 15-01-2013: Aanstaand weekend presenteert Electric Motorcycles Nederland op De Noordelijke Motorbeurs in Groningen de volledig elektrische Enertia Plus. Vooruitlopend op het nationale publieksdebuut van Brammo op de Motorbeurs in Utrecht, waar de potente Brammo Empulse sportmotor eind februari voor het eerst in Nederland te zien zal zijn, grijpt het merk de regionale show in Groningen (17 t/m 19 januari) alvast aan als generale.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk! Heb de enertia altijd een prachtige motorfiets gevonden.

@pomoek: Eens! Ik zou er niet direct eentje kopen, maar ik vind het wel gave dingen.

Mijn motor (Z750R) is er voor mijn plezier en dan is een lekker jankende motor en brullende uitlaat toch erg leuk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.