Na onze kennismaking met de tweede generatie van de elektrische Smart merkten we al op dat er flink wat acceleratiepotentie in de stille stadsauto zit. Brabus onderstreept dit nog maar eens, en geeft de smart extra vermogen en een meer uitgesproken uiterlijk.

Op de Autosalon van Genève zal Brabus de gekietelde EV wereldkundig maken. De elektromotor in de Smart levert standaard 55 kW (75 pk) en 130 Nm, maar de Duitse tuner heeft ervoor gezorgd dat er nu 60 kW (82 pk) en 135 Nm voorhanden is. Een milde stijging, maar het fun-gehalte bij stoplichtsprintjes gaat er ongetwijfeld mee omhoog. De sportvering van Brabus brengt het koestswerk 10 mm dichter naar de grond, en moet bijdragen aan een beter bochtgedrag.

Naast het plaatsen van lederen bekleding, een ander instrumentenpaneel en sportstuur, -pedalen, en -pook wordt er ook een andere soundmodule gemonteerd. Daar komt volgens Brabus een geluid uit dat de standaard zoemtoon zal vervangen en helemaal bij de sportieve inborst van het autootje past.

De tridion-veiligheidskooi is in een groene kleur gestoken -die afwijkt van de standaard verftint- en de rest is geheel zwart. Ook de bodykit en de Monoblock VII-velgen (16- of 17-inch) laten zien dat het hier niet om een standaard electric drive gaat.

Eind dit jaar komt de Brabus-versie van de Smart electric drive in 12 landen op de markt. Lees HIER onze bevindingen met de reguliere versie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.