Snelladen volgens StoreDot
Grotere accupakketten die sneller worden opgeladen, dat is het doel van StoreDot.

Er zijn al enkele eerdere investeringsronden geweest om geld binnen te brengen bij StoreDot. Deze startup wil zorgen voor grotere accupakketten en sneller opladen. Dat is mooi, maar dat willen we allemaal wel. Toch maakt naar verwachting de nieuwste generatie accupakketten volgend jaar zijn opwachting, in mobiele apparaten.

Het kan allicht wat langer duren totdat de zogenaamde flash batteries, met nano-technologie, worden toegepast in elektrische auto’s. Aan de levensduur en betrouwbaarheid worden hoge eisen gesteld. Maar als het moment daar is, dan kan een elektrische auto in luttele minuten worden opgeladen. Vijf minuten laden met een 350 kW-snellader zou een rijbereik van een dikke 400 kilometer moeten opleveren.

Dat is iets waar ook BP wel oren naar heeft. De dinosauriërs die handelen in fossiele brandstoffen zien in dat dit eindig is (toch?). Shell heeft NewMotion in bezit en BP plaatst een stuk of wat mobiele snelladers bij zijn pompstations. Met de laatste investering van BP Ventures lijkt de interesse van BP in elektrisch rijden pas echt serieuze vormen aan te nemen, er wordt door BP $ 20 miljoen (€ 17 miljoen) in StoreDot geïnvesteerd. Zou dat betekenen dat BP ook met snelladers bij zijn brandstofstations komt, zoals Shell al stilletjes doet?

Beeld: snelladen volgens StoreDot, met een onherkenbaar gemaakte en geveinsd elektrische Audi


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.