Een wielerploeg met trapondersteuning is eigenlijk een soort dopingschandaal in wording. De Bovag ziet het desondanks wel zitten.

Afspiegeling consumenten met e-bike
Voormalig profwielrenner Henk Lubberding gaat leiding geven aan de Elektrische Wielerploeg, een nieuw initiatief van BOVAG om onder het motto ‘Fietsen met de beste ondersteuning’ de e-bike te promoten. De ploeg wordt een afspiegeling van de steeds grotere en diversere groep consumenten die voor een e-bike kiezen. Inmiddels rijden in Nederland al ruim 1 miljoen elektrische fietsen rond.

Toertochten
Binnenkort kunnen kopers van een e-bike zich via hun eigen BOVAG-fietsbedrijf aanmelden voor een plek in de Elektrische Wielerploeg. Onder aanvoering van ploegleider en drievoudig Touretappewinnaar Henk Lubberding neemt de ploeg deel aan diverse recreatieve toertochten en criteriums in het land. Het team wordt ondersteund door de deskundige mecaniciens van de circa 1.000 bij BOVAG aangesloten fietsbedrijven, die de komende tijd speciale technische opleidingen gaan volgen bij de Tweewieler Academy.

Chevrolet heeft aangegeven een elektrische Volt als ploegleiderswagen te leveren.

UPDATE: Voormalig profwielrenner Henk Lubberding geeft in onderstaand video uitleg over de e-wielerploeg.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goed idee, een fiets buiten de winter om is tot op 15km makkelijk doen. gem 25 km/h met trapondersteuning.

(wel lifepo4 accu’s nemen)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.