Weg met de goedkope kunststoffen binnenin de ID.3.

Een punt van kritiek op de Volkswagen ID.3 is de bouwkwaliteit. Die laat te wensen over. Misschien niet eens zozeer als het gaat om de werking, maar vooral waar het de bouwwijze betreft. VW’s ev is haast een versmelting van harde kunststoffen.

Dat gaat wat al te zeer ten koste van het luxegevoel, waardoor de Volkswagen ID.3 de schijn van budgetvervoer wekt. Vanzelfsprekend kan dat de bedoeling niet zijn. Onder de motorkap is de afwerking wat matig en verder wijzen de klachten vooral in de richting van de deurpanelen en de bovenzijde van het dashboard. Terwijl VW-topman Herbert Diess in het verleden juist de kostenbesparingen heeft verdedigd, wijst alles erop dat deze besparingen teniet worden gedaan. Door gebruik van hoogwaardigere materialen, zullen de bouwkosten duidelijk stijgen.

Wanneer de verbeteringen worden doorgevoerd is nog onbekend. Qua software worden ook doorlopend aanpassingen doorgevoerd, om nieuwe functies te bieden en ervoor te zorgen dat alles soepel loopt. Deze updates gaan inmiddels over the air, draadloos, zonder dat de auto naar de dealer hoeft. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.