Een recordbestelling van 100% elektrische auto’s. VolkerWessels heeft in één keer 50 Peugeot iOn’s afgenomen bij Peugeot Nederland. Daarmee is het de grootste zakelijke order voor elektrische auto’s in ons land ooit.

De Peugeot iOn is een 100% elektrisch aangedreven vierpersoonsauto. Volgens Directeur Corporate Responsibility & Communications Dorien Wietsma van VolkerWessels helpen elektrische, en dus schone, auto’s het concern bij het realiseren van strenge Europese aanbestedingsnormen. “Brussel verlangt een lage gemiddelde uitstoot van wagenparken. Hoe lager de CO2 uitstoot hoe hoger ondernemingen op aanbestedingslijsten terecht komen. Zo stimuleert Europa het milieubewustzijn op een goede manier vinden wij. Duurzaamheid is voor VolkerWessels meer dan alleen een mooi woord, wij willen daar concrete acties aan verbinden”

Algemeen Directeur Frédéric Templer van Peugeot Nederland is ook blij met de recordaankoop: “Peugeot wil een doorbraak bewerkstelligen in het gebruik van elektrische auto’s. Dat is een logisch onderdeel van onze snelle aanpassing aan veranderende milieunormen. Die blijkt uit het terugdringen van CO2 uitstoot in het gehele wagenpark, het veelvuldig recyclen van materialen en grote investeringen in kleinere verbrandingsmotoren. Elektrisch rijden heeft potentie, vinden wij bij Peugeot. Het verheugt ons in VolkerWessels een van onze geestverwanten te hebben gevonden”.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.